CV

Tuula Hällström on intohimoinen lied-pianisti. Voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999 Hällström on konsertoinut aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa – viimeisimmäksi muun muassa Tuuli Takalan, Kristian Lindroosin, Waltteri Torikan, Mari Palon, Essi Luttisen, Ville Rusasen, Mika Pohjosen ja Juho Punkerin kanssa.

Tuula on toiminut vakituisena pianistina sekä valtakunnallisissa Timo Mustakallio -laulukilpailussa, Lappeenrannan laulukilpailussa, Kangasniemen laulukilpailussa, Sibelius-laulukilpailussa että kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa. Hällströmin laajaan repertuaariin mahtuu niin lied-kirjallisuuden keskeisimmät teokset kuin oopperamusiikkikin – operettia ja kevyempää musiikkia unohtamatta. Lisäksi Hällström on päässyt pianon ääressä myös näyttelemään mm. Makuukamarioopperassa, jonka on säveltänyt Jaakko Kuusisto ja ohjannut Pertti Sveholm.

Opintonsa Tuula aloitti Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius-Akatemiassa. Keväällä 2003 hän suoritti pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna. Nykyään Hällström toimii itse Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettajana.

Tuula on konsertoinut Suomessa useimmilla merkittävillä musiikkijuhlilla. Muista maista mainittakoon Ruotsi, Italia, Viro, Puola, Englanti, Unkari, USA, Venäjä ja Japani.

Tuula on myös julkaissut useita lied-levyjä. Edellinen levy, yhdessä Mari Palon ja Waltteri Torikan kanssa, ilmestyi toukokuussa 2019. Seuraava levy onkin sitten Joululevy yhdessä Juho Punkerin kanssa.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Tuulalle kolmivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2012 Mirjam Helinin -rahastosta.