Tuula Hällström ei ole säestäjä vaan liedpianisti

Tuula Hällström on ensimmäinen pianotaiteilija, joka antaa ensikonserttinsa Sibelius-Akatemiassa liedpianistin tittelillä. Hän on valinnut konsertin teemoiksi sillat, unen maailmat sekä sisäiset ja todelliset kaupungit.

Konsertissa kuullaan kantaesityksenä Sebastian Fagerlundin laulusarja Edith Södergranin, Bo Carpelanin ja Claes Andersonin runoihin. Laulajina ovat sopraanot Laura Heinonen ja Angelika Klas, mezzosopraano Jenni Packalén ja bassobaritoni Nicholas Söderlund.

Hällström arvelee tuoreessa Rondo-lehdessä, että liedpianistin roolin arvostus on viime aikoina noussut, mutta sanasta säestäjä pitäisi vielä päästä eroon.

– Usein se on silkkaa ajattelemattomuutta. Liedissä on kyse tasavertaisesta kamarimusiikista, hän painottaa lehdessä.

Konsertti on 23. maaliskuuta. Jos sitä ennen Hällströmin herkkää soittoa pääsee kuulemaan Makuukamarioopperan esityksissä Ateneum-salissa. Jaakko Kuusiston säveltämän ja Pertti Sveholmin ohjaaman oopperan Helsingin ensi-ilta on huomenna.