Hurmaava duo hallitsi tarinankerronnan

Vielä parin päivän ajan vietetään Suomen Lied-akatemian organisoimaa Lied-kuuta, jonka aikana kuullaan konsertteja useilla paikkakunnilla. Yksi Helsingin-tapahtumista oli eilen Ackté-konserttisarjassa Kallion kirkon Café Sonckissa, kun tenori Juho Punkeri ja pianisti Tuula Hällström esittivät ihastuttavasti laaditun ohjelman. Punkeri on hunajanvaalealla tenorillaan herättänyt ansaittua huomiota vanhan musiikin taitajana, mutta hän on kunnostautunut myös liedin parissa voittaen esimerkiksi pari vuotta sitten ensimmäisen Helsinki Lied -kilpailun pianisti Maritta Mannerin kanssa.

Nyt kumppanina oli rautaisen kokenut, energiaa pursuava lied-pianisti Tuula Hällström, ja yhdessä oli koottu mukaansatempaava laulumatka, jossa ei kainosteltu kertoa rakkaustarinoita. Gabriel Faurélta valituissa lauluissa keväinen onnenhuuma ja elämän katoavaisuus punoutuivat kitkeränsuloisesti yhteen. Myös Gerald Finzin Shakespeare-laulusarja Let us garlands bring (1942) vuorottelee mitä syvimpien kuolema-aatosten ja kepeimpien lemmenleikkien välillä. Suomalaisissa kansan- ja yksinlauluissa taas toistui punaisena lankana huilu, joka kuvasteli herkkiä luontotunnelmia ja yksinäisiä mietteitä.

Tarinankerronnasta ei vivahteita ja yksityiskohtia puuttunut.

Rondo