SIBELIUKSEN JUHLAVUODEN KONSERTTISARJA LONTOOSSA

Festivaali käynnistyi 12.9. avajaiskonsertilla St. John'sissa Smith Squarella, missä esiintyivät sopraano Mari Palo, tenori Jussi Myllys sekä pianisti Tuula Hällström. Sekä The GuardianinAndrew Clements että The TimesinRichard Morrison palkitsivat esityksen kolmella tähdellä. Nuoret suomalaislahjakkuudet saivat ansaittua kiitosta. Erityisesti kriitikkoja viehättivät suomalaiset kansanlaulut. "Pidin kovasti myös Ralf Gothónin nokkelista, mutkittelevista ja virtuoosimaisista sovituksista suomalaisista kansanlauluista. Oikukkaine kielineen ja hullunkurisuuksineen ne olisivat ihanteellisia encoreja kenelle tahansa laulajalle, huolimatta siitä onko tämä suomalainen vai ei" kirjoitti Morrison. Clements puolestaan kirjoitti, että Palon kirkas ja uskalias sävy oli parhaimmillaan nokkelissa ja anarkisissa kansanlauluissa. Britannian Sibelius Societyn johtaja Edward Clark kehui artikkelissaan internetjulkaisu Classical Sourcessa erityisesti pianisti Tuula Hällstömiä: "Pianisti Tuula Hällström osoitti merkittävää herkkyyttä konsertissa kuulluille lukuisille ja vaihteleville mielialoille."